Direktlänk till inlägg 18 juli 2008

Mördare på hjul

Av Björne - 18 juli 2008 04:37

Fanns en fråga om man kört rattfull nån gång på Aftonbladets hemsida där man kunde klicka i ett av följande 3 alternativ: 1:Ja, 2:Nej, 3:Vet inte, kanske har kört för tidigt dagen efter. Det som var skrämmande var att på resultaten så visade det sig att 29% svarat ja och 29% svarat det 3:e alternativet. Alltså så har 58% förmodligen kört rattfulla någon gång. Så varför nonchaleras denna uppenbara risk att skada eller döda oskyldiga liv av så många? Jag tror att det är för att lagen mer eller mindre nonchalerar det också. Läste en krönika för en tid sedan som också tog upp rattfylleri och i slutklämmen så stod det att vill man ha ihjäl någon och slippa undan med några månaders fängelse så är det bara att sätta sig berusad i en bil och köra över personen.

Jag tycker själv att lagen borde skärpas och att det borde klassas som mord om man kör ihjäl någon och som mordförsök bara man sätter sig bakom ratten  berusad. Säkert många som tycker att detta är drastiskt men det är knappast någon jävla nyhet att man löper många gånger större risk att skada någon rattfull än nykter. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Björne - 5 mars 2009 15:00

Har blivit förtroendevald i facket. Ska ha hand om jämställdhets frågorna. Brinner för frågan men skyggar samtidigt för uppgiften då jag jobbar i en liten håla där snacket går och det ofta är cheferna själva som brister i uppförande. Hur ska man få f...

Av Björne - 1 mars 2009 11:02

Kom och tänka på en händelse för många år sedan när jag var liten som jag bara var tvungen att skriva. Jag är uppvuxen i villa och vi har alltid haft hundar och som så många hundägare säkert vet så kan det hända att dom ibland smiter. Detta hände min...

Av Björne - 8 september 2008 22:54

Diskuterade för en tid sedan med en arbetskamrat på mitt förra jobb om hur jämställt det är mellan kvinnor och män på arbeten. Han menade på att det var full jämställdhet för att det var lika lön för lika arbete. Då bad jag honom att nämna ett kvinno...

Av Björne - 31 augusti 2008 12:40

En kille som kallar sig Johan kommenterade mitt One week inlägg och skrev "Jag gillar smala ben! Är det fel?". Vet inte riktigt vart han vill komma med den kommentaren. Antar att han menar tjejer med smala ben. Att kalla det fel att gilla smala ben p...

Av Björne - 6 augusti 2008 19:43

E på min första vecka semsester av 3. Skönt! Ska åka till Visby på Gotland nu på Fredag och kommer hem igen Söndag kväll. Ska bli kul, medeltidsvecka och allt där. Skriver fler inlägg efter helgen.    ...

Presentation

Omröstning

Finns det brott som borde ha dödsstraff om man kunde garantera att den dömde är skyldig?
 Ja
 Nej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ darkspot med Blogkeen
Följ darkspot med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se